Hugo Sada: < Extinderea francofoniei nu va determina pierderea identităţii ei >

Ioana Rosenberg
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2006

Extinderea francofoniei nu va determina pierderea identitaţii ei lingvistice şi culturale, ne-a declarat Hugo Sada, purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Există o diferenţă fundamentală între < ţările membre > şi < ţările obsevatoare >, primele având rolul de < câini de gardă >, în sensul că veghează ca franceza să fie tot mai utilizată în organizaţiile internaţionale.

În cursul lucrărilor de ieri de la Palatul Parlamentului a fost dezbătut statutul noilor ţări care au cerut adeziunea ca observator la Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Serbia şi Ucraina au primit un aviz favorabil, neluându-se încă o decizie în privinţa Mozambicului.

Cristian Preda, secretar de stat şi reprezentant personal al preşedintelui Băsescu în cadrul Forumului Francofoniei, a declarat că, dacă Ciprul va primi avizul favorabil pentru a deveni ţară observatoare în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, < de la 1 ianuarie 2007 este posibil să se formeze un nucleu francofon de 14 ţări în sânul Europei >.

Domnul Preda a mai spus că încă nu există o estimare a costurilor pe care le implică organizarea Sommet-ului Francofoniei la Bucureşti, acestea neputând fi determinate decât după terminarea evenimentului.

Numărul jurnaliştilor prezenţi se ridică la 950, ne-a informat Cristian Preda, până în prezent existând 450 de acreditari pentru jurnalişti străini şi 500 pentru cei români.

Ieri după-amiază în cadrul sommet-ului s-a discutat pe marginea < Declaraţiei de la Bucureşti > privin tehnologiile informaţionale ale educaţiei, consacrarea francofoniei din punct de vedere politic şi ieşirea din criză a unor ţări francofone. Discuţiile vor fi reluate în cadrul conferinţei ministeriale în vederea ratificării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb